Doorgaan naar hoofdcontent

At worlds end

Met het schrijven van deze post, ben ik nog niet uit met de titel. Ik denk aan zoveel dingen nu en denk aan eigenlijk niets. Dus At worlds end. Ik tracht te verwoorden hoe ik de leegte die in mijn hoofd ontstaat, de bolling van de aarde, de horizon kan beschrijven. De indrukken die ik nu al op doe met nieuw zeeland zal wellicht de perceptie die ik heb van nieuw zeeland veranderen.

De reis van Bali naar Christchurch ging goed. Andrea had een andere vlucht dan ik. (zie eerder bericht op deze weblog) We waren een beetje vroeg op het vliegveld van Denpasar, dus een lange wacht voor de boeg. Om 17:45 op het vliegveld en ik vloog pas uiteindelijk (met vertraging) om 24:00 uur.

Zorgen maakte ik een beetje om mijn bagage. met 1 e-ticket opzak, met verschillende vluchtnummers en maatschappijen, als dat maar goed gaat. Maar zowel Andrea als ik hadden geen last van verloren bagage. zat een dikke rooie sticker op mijn rugzak met prioriteit erop
Door vertraging in mijn eerste vlucht, moest ik mij alsnog een beetje haasten op Sydney. Had maar een uurtje over om uit te zoeken waar ik heen moest, opnieuw in te checken en zo. Ondertussen nog even contact gehad met Andrea via hangout (Ik ben nou eenmaal een google fan ;-)

Ik had me voorbereid op stevige langdurige custom controles, maar alles viel reuze mee. Heb mijn wandelschoenen moeten laten zien.
Zowel Australia als nieuw zeeland zijn erg beschermend tegen het gewild en ongewild importeren van " resten" flora en fauna, vanuit andere landen.

om 17:00 uur waren we in new Brighton, 106 bower ave, aangekomen bij Hannah en Kory. Een b&b.
Een warm welkom, en de eerste tekenen van " lay back" waren er al. Eindelijk een huis i.p.v. van een hotel of appartementen complex. Dit is toch wel het leuke van b&b locaties.

Even gedoucht en daarna ons laten weg brengen naar een restaurantje. Hmm dit is toch anders dan Bali. doet een beetje Amerikaans aan denk aan grote borden en vol geschept. Ik was net gewend aan de goede kleine hapjes op Bali ! Later een wandelingetje van 3 kwartier weer terug, even met Jose gesproken via hangout om vervolgens te bed te gaan. Bed te zacht voor mij, maar beiden vielen als een blok in slaap.

Morgen gaan we benutten om een plan te maken hoe we nieuw zeeland willen bekijken.