Doorgaan naar hoofdcontent

Veranderen

The three laws of performance, I am not afraid (Eminem), een zwembad en een hoop gedachten. Hoe een tour guide geld probeert te verdienen om zijn gezin te onderhouden. Hoe een toerist het luxe probleem heeft om over zijn leven na te denken en te zien of er enig controle over te krijgen is. En wat ik nou zie tijdens deze vakantie? Hoe verhoudt het zich met het doel wat ik voor ogen heb in Fiji.

Ik heb 3 laws of performance geleend van een collega, het gaat om "rewriting the future of your organization and your life". Stelde het uit om te lezen, te veel MBA gehalte.. maar nu toch begonnen... en het blijkt een goed boek te zijn !!!! tegelijkertijd een nummer van Eminem, i'm not afraid. Goede inspiratie bronnen voor veranderingen en zoektochten.

Lovina hebben we verlaten, samen met Kadek richting zuid Kuta gegaan met verscheidene stops onderweg. Eerst de bergen in richting de Danua Banur. Een meer omringd door een berg en een vulkaan. Zwarte aarde, lava, is hier duidelijk te zien. besef je eens dat wat er uit een vulkaan komt alles verwoestend is, en na jaren juist vruchtbaarheid geeft aan de aarde.

Bij dit meer ligt ook Trunya, een plaats afgesloten van de wereld en bekend vanwege het feit dat men daar de doden niet begraaft noch cremeert. ze worden gewoon weggelegd tegen een boom. Het blijkt dat er geen stank noch giftige stoffen ontwikkelen tijdens het rotten van de lichamen.

Verderop zijn wij naar een authentiek Balinees dorp geweest. Ik ben de naam even kwijt. Maar bij binnenkomst in het dorp heerste er een rust. We hebben gegeten bij een gezin in huis en ondertussen heeft Kadek gesproken met iemand van de lokale overheidsdienst. Misschien weer een opening in zijn zaken doen.
Bij het weggaan, kregen we wat eten mee die na de laatste ceremonie (de ochtend) over zijn gebleven. dit wordt niet verkocht. Het lijkt een beetje op wadjik. Dus erg smakelijk.

Uiteindelijk op naar Balangang beach. een goed verstopt surf strand. hier gaan we de laatste 3 dagen vertoeven en smeren.

I kept myself busy calculating what Kadek makes this day. He does not own a car and has to rent this car, hik hield mij onderweg bezig met het suf te rekenen wat Kadek nou overhoud aan deze dag. Hij heeft geen eigen auto en moet deze huren, hij betaalt de brandstof. en is gewoon 8 a 10 uur onderweg met ons.

Tijdens dit schrijven krijg ik van David te horen dat mijn moeder is overleden. Vraag mij af hoe zij haar leven heeft ervaren en erop terug heeft gekeken.