Doorgaan naar hoofdcontent

Aardbeving

Even de tijd genomen om rustig aan te doen hier in new Brighton Christchurch. Heb een heerlijke wandeling gemaakt, met een muziekje bij. Andrea is achtergebleven in de bnb om ook haar rust moment te nemen. Het toeristen seizoen is over, en het is hier erg rustig! In de verte iemand met 2 honden bezig, een jogger of hardloper en ik. Ik kijk richting de zee, en maak een panorama view met mijn ogen. Het lijkt daadwerkelijk alsof ik de aardbolling zie. Ik denk dat ik daadwerkelijk niet meer verder kan en bij het einde van de wereld ben aangekomen. (titel vorige post)

Een gevoel van rust en alleen zijn overvalt me. Ook een stuk emotie slaat toe. Een nummer van de eagles zachtjes door mijn trommelvliezen, op zoek naar wat ik momenteel fijn zou vinden.
En hier kom ik mee aan. Wat zou het betekenen om tijd uit de vergelijking te halen, waarbij de vergelijking iets zegt over leven.

Vanuit het verliezen in de tijd, kom ik aan in het 2011 van Christchurch. Christchurch is in 2011 getroffen door een aardbeving!

Nu 3 jaar zie je slechts kranen
en containers in het eens zo pittoreske centrum van Christchurch. Opzienbarend is dat er hier op een bepaalde manier gedaan wordt aan ramptoerisme. De hele stad leeft in de wederopbouw van de stad maar ook in wat er is gebeurd.

We zijn naar een museum geweest quake experience Om te zien wat er in februari 2011 gebeurde, en hoe ook hier mensen hun veerkracht toonden. Het museum geeft een indrukwekkend beeld van de ervaring ten tijde van de aardbeving, het zoeken naar je naaste, het puinruimen en de wederopbouw. Normaliter zit je ver weg in Nederland om nieuws te lezen over elders op de wereld. Het lijkt erop dat je er nu bijna deel van uit maak. Dit filmpje werd ook getoond in het museum

Wat nu nog een triest aanblik is, is dat er zoveel plekken zijn door heel de stad en buitenwijken dat huizen leegstaan, voorzien van scheuren, en dichtgetimmerd met hout, volgespoten met gravity.

Na gisteren een dag vol speurwerk op het internet naar routes, huren van minivan's en het door de bomen het bos niet meer zien, stelde Andrea voor ook naar het VVV te gaan. Uiteindelijk hebben we daar alles kunnen regelen voor de komende 3 weken. In ieder geval vervoer... we gaan 3 weken kamperen in nieuw
zeeland.


Vandaag vertrekken we om 11:00 uur richting het zuiden van het Zuidereiland. We zijn klaar voor het opsnuiven van wat new Zealand zo bijzonder maakt, op een relatief klein oppervlakte alle soorten landschappen en klimaten in elkaar zien overgaan.