Doorgaan naar hoofdcontent

Finding Nemo

We kennen het visje vast allemaal, een clown vis. Ik ben op zoek gegaan naar dat wonderbaarlijke visje. Geen idee waar dat visje voorkomt, en ik heb het dan ook niet mogen tegen komen. Wel heel veel kleurrijke andere vissen tegen gekomen. Een dagje wezen snorkelen dus.

Samen met Andrea. Ik heb het gevoel zelf bekeken te worden door al die vissen. Wat doe ik toch in hun habitat.

Onze oppervlakte bestaat uit 70% water, en ik besef me nu dat ik absoluut niet weet wat er onder die oppervlakte leeft.
Ik weet al niet wat er op de vaste oppervlakte leeft, maar ik ervaar nu dus wel degelijk tekortkomingen van mijn kennis over deze planeet. De kleur die je onder het wateroppervlak kan vinden is overweldigend. Ja ik ben een fan van Jacques Cousteau en keek graag naar zijn ontdekkingen, maar hoe echt is het als je het zelf mag ervaren.

Gelijk plop de vraag omhoog of ik nog genoeg tijd heb de wereld te ontdekken. plots gaat het om meer dan mensen alleen. hmm.. ik moet maar tijd gaan maken ;-) Na deze geweldige openbaring, kom ik helaas tot de ontdekking, dat ik aardig gekleurd bent geraakt. Verbrand eigenlijk. Ik smeer mij normaliter nooit in. maar had het nu toch wel moeten doen. wat een eigenwijs ben ik toch. ik pas nu overigens wel bij het kleurrijke zeeleven haha

De volgende ochtend om 6 uur ochtends de Bali zee op in een kleine boot, naar dolfijnen kijken. Wat een schouwspel en dan bedoel ik niet de dolfijnen maar al die toeristen op kleine bootjes die zich haasten van plek gemarkeerd met x naar plek gemarkeerd met y.

Tis net een vlootschouw op het Amsterdamse IJ Wat een belachelijk gezicht is dat... en ik doe er aan mee. Proberen dolfijnen te spotten. Ook hier bekruipt mij de gedachten dat het zeeleven ons gewoon aan het uitlachen is. Hebben we nou dolfijnen gespot? Ja en uiteindelijk van dichtbij. Hebben de dolfijnen al die toeristen gespot ..? Ja

Vandaag een rustdag en even bekomen van de verbrande huid. Dat geeft me ook even tijd om de gesprekken te laten passeren die ik gehad heb met een Zweed, een Duitser en een Canadees. Reizigers die wat mij betreft niets anders doen dan reizen. het wekt wel enige verbazing, te horen wat de motivatie is om te reizen, wat de doelen zijn, wat men er mee wilt bereiken. Met Richard de Zweed een zeer fijn gesprek gehad. Zijn vaststelling.... " van iedereen die je ontmoet, krijg je een stukje mee in je eigen leven. Aan iedereen die je ontmoet, geef je een stukje mee van je eigen leven."

Ik ben heel bewust deze reis gaan maken, en eigenlijk doet iedereen dat die ik tegen kom. Het zijn niet vakantiegangers die 3 of 4 weken een omgeving verkennen en in het plakboek zetten " i was here" Ik denk nu pas te ervaren (begrijpen) wat vrienden van mij (K&J) hebben ervaren op al hun reizen.