Doorgaan naar hoofdcontent

Adembenemend

Queenstown zoals al eerder geschetst, het outdoor center van de wereld. Er is v.w.b b omgeving best veel te zien (veel natuurschoon -en geweld), en er zijn verschillende manieren om het te beleven. Alles is hier gericht op thrill seeking, adrenaline verhogende, hart falende, brein zuigende, bloedstollende en broek poepende bezigheden.
Ik als 50+ zou graag de boel te voet willen zien. langs de snel stromende creeks wandelen, wat klimmen en klauteren, je pauzes nemen en alles in je opnemen wat deze prachtige natuur biedt, er tussen in lopen, beleven. zoals ook de mount john - lake tekapo is overwonnen.Gewoon weg adembenemend


Maar wat hier veelvuldig geboden wordt zijn alle bezienswaardigheden te doen via parachute, mountainbike, delta wing, boot, raft, bodyboard. En eigenlijk ligt mij deze manier van beleven ook wel. Alle activiteiten die te maken hebben met ruig, vet, awesome, kick en adembenemend.Grappig, dat adembenemend meerdere betekenissen kan hebben. Iets van nuance verschillen.Andrea en ik kozen om canyoning te doen.
Het is niet iets van try before you die, het geeft ook niet de gekleurde onderbroeken of de adrenaline stoot die je hebt bij bungy jump, maar het geeft wel degelijk een verhoogde spanning. Het vereist ook wel wat doorzettingsvermogen en je zal je eigen grenzen een beetje moeten overbruggen. later bleek dat terug geen optie is.

Spanning, inspanning en ontspanning en natuur om je heen waar je normaal niet komt. Tot aan vandaag heb ik het moeten doen met zoeken op google naar afbeeldingen en dromen te creƫren.

Maar we hebben het beleefd! Echt een gevoel van jungle om je heen. Mooie flora, de fauna laat zich niet altijd zien. Watergeweld, rotsen, massief. En het blijkt toch maar weer dat ik echt een water mens ben.
Uiteraard ging de tocht om het Tarzan gehalte. Tokkelen door het bos, rappel, abseilen, springen, wandelen, klimmen, zwemmen, loslaten, vallen en dat zorgde voor soms wat "doe ik het of doe ik het niet" situaties. ik heb het allemaal gedaan en heb mij zelf weer eens ontdekt.

Wat wel een absoluut iets is om te doen in nieuw zeeland is een Fergburger eten. Het is de attractie van queens town. cholesterol verhogend, aders slibben dicht, gewicht neemt toe, en verhoogde kans op hart en vaatziekten.
Het is ook gewoon idioot!, je staat gewoon een kwartier in de rij om zo een ding te bemachtigen.
Kuddegedrag ten top. Wij stonden ook in de rij voor een hamburger :-) en ja.... bk en mac, deze slag verliezen jullie.

De avond is inmiddels gevallen. het is vroeg donker. en de wintertijd is vandaag weer ingegaan. verschil met Nederland nu 10 uur. Morgen gaan we de boel verplaatsen. We vertrekken richting Frans Jozef. Daar ligt een mooie gletsjer te wachten. Ik heb al eens over een gletsjer gewandeld toen overweldigend, rust en een enorme massa ijs. Nu ga ik het eens anders doen.