Doorgaan naar hoofdcontent

Up North

Ook in new Zealand kan het weer minder zijn. We zijn verwend met mooi weer, mooi herfstweer dus. De laatste 3 dagen in Picton is het (mot)regen wat de klok slaat. Andrea en ik slaan ons er wel aardig doorheen.Nu moet ik zeggen, het Zuidereiland is eigenlijk al beleefd en eigenlijk wachten we totdat de boot komt :-). Dit leidt dus tot een samenvatting van het Zuidereiland, "Een rijkdom aan natuurweelde" . Als de vraag gesteld kan worden waar Adam en Eva geleefd zullen hebben, dan moet het vast hier zijn.

Ik zie niet de boomgaarden, fruit, druiven en alles wat maar door mensenhanden groeit, ....maar de weelde in de bergen, de passen, de zee, kust, kleine nog niet gelegde wandelpaden, palmbladeren/takken die door wind zijn afgebroken, vreemde vogels, hier en daar overblijfselen van kleine dieren. Beelden die ik normaal niet zie, zie ik nu!

Heb ik ook iets gezien van de mensen die hier leven? Nee. niet echt.
Nog geen Maori cultuur gezien, gevoeld. Dat zullen we ook pas op het Noordereiland gaan beleven. Wel wat mensen gesproken, en ze komen allemaal heel Europees, westers, beschaafd over.

Een lay back gevoel, ja dat heb ik wel gezien :-) Maar ook een vriendelijk gezicht. Hier vraagt iedereen " how are you" en daar geeft iedereen dan ook een over het algemeen ruim antwoord op:-) Dat bevalt mij zoveel beter dan " goede morgen, middag, avond !!"
En mijzelf kennende ontstaan er dan de leukste gesprekken, alvorens over te gaan tot het bestellen van koffie, benzine betalen, of in een snuisterijenwinkel iets te kopen.

Als ik kijk naar wat mij altijd bij zal blijven, zal het het verblijf in Christchurch zijn. Op een of andere manier, raakt andermans ellende mij meer dan een redelijk goed bewaarde prachtige natuur.

We verlaten het eiland via de Marlborough sound. Een eilanden groep, die we niet hebben bekeken, maar het uitzicht door het raam naar deze eilanden is indrukwekkend.
Nog niet op volle zee. Het is mistroostig weer en ook dat is een onderdeel van de natuur. Af en toe zie ik dolfijnen mee zwemmen