Doorgaan naar hoofdcontent

Nat

Het Noorder eiland is gehuld in regen. Dus wat te doen. Aangekomen in Wellington zijn we zijn naar het Te Papa Tongarewa museum geweest. Na het zoeken van de camping doorgereden naar het museum. Door de drukte van wellington heen.

Het museum is behoorlijk groot en kent verschillende thema's en exposities. Je hebt meer nodig dan een halve dag, daar red je het niet mee. Bij de ingang stond Chris te wachten. een host, en natuurlijk ging het over Amsterdam en how amazing it was. A whole new world out there. Hij wees ons op weg door het museum heen.

We maakten een reis door de tijd van NZ. van Pangea tot de continenten, de tektonische platen, vulkanen en aardbevingen die dit land rijk is dan wel ervaart.

New Zealand ligt op twee verschillende tektonische platen. De platen verschuiven tegen elkaar aan, over elkaar heen, wat de regelmatige aardbevingen verklaren.
De flora en fauna evolutie natuurlijk met de diverse saurussen

Waar ik mijn volle interesse voor had, is de migratie naar dit land. van Abel Tasman tot aan Cook, tot aan de trek van de grote groep Europeanen. Hoe hebben de mensen dit ervaren, van weggaan, reis tot settelen

Hoe ging dit samen met de lokale Maori bevolking. Het eerste stukje Maori heb ik kunnen vinden. Hoewel het in een museum is.
Overigens aan veel dingen in steden, bij mensen, merk ik wel dat "het Maori zijn" , doordrenkt is in dit land. Er straalt een bepaalde trots vanaf. Wanneer we in Rotorua zijn hopen we de cultuur enigszins te ervaren.

Door de regen en natuurlijk het steeds vroeger donker worden, zijn de dagen kort. Veelal kruipen we in woody terug, en lezen en schrijven dan. Of ik kruip in de slaapzak, en probeer mijzelf warm te houden.
In mijn slaapzak, bedacht ik mij dat het op het Noorder eiland echt veel drukker is dan op het zuidereiland. Veel meer verkeer!

De volgende dag, opzoek naar droog weer, zijn we gaan reizen naar Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Daar brengen we goede vrijdag door. We hebben Sijmen meegenomen.
Sijmen hebben we ontmoet op de boot, en zwerft hier al een tijdje rond en heeft gewerkt en gereisd.
De tocht was lang en vermoeiend. Er stond erg veel wind, dus af en toe had Woody de neiging of road te gaan rijden. Terwijl wij toch degelijk een bus gehuurd hebben bij roadrunner rental.

Het is goede vrijdag en we worden we verrast met de zon. Alvorens we de plannen gemaakt hebben, een heerlijke wandeling naar de Huka watervallen, heb ik eerst even David en Yvonne gefeliciteerd. Beiden weer een jaar ouder geworden :-).
Oh en terugkomend op goede vrijdag.... geen Mattheus passion of Jesuschrist superstar dit keer !

Een wandeling en een lichte klim van een 3 uur vanaf onze camping. Hoewel de zon zich liet zien, hadden we toch ook plezier ? ;-) van de regen gedurende de wandeling;-)

Ik bedacht dat ik mij gedurende de wandeling maar wat lichter moest gaan wandelen. Trui uit! en slechts mijn regen jas aan. Dacht bij mijzelf, hoe minder ik aan heb hoe minder er nat wordt.

We liepen de Taupo rivier stroomafwaarts omdat we af en toe de hoogte in gingen, kregen we weer mogelijkheden voor mooie plaatjes. Eenmaal aangekomen bij de de waterfalls, was het een drukte van jewelste. en het blijkt dat je er ook gewoon met de auto kan komen. Hoe leuk is dat

Na de tocht terug, is Andrea in een warme bron gesprongen. Het zag er lekker uit. Ik ben niet geweest. had namelijk niet de juiste kleding bij :-( Andrea raakte aan de praat met een Nederlandse die gemigreerd is naar NZ en ik met een Schot die daar leeft.
Niet helemaal locals maar genoeg gesproken over NZ en zijn bewoners en gebruiken en gedrag. We hebben er een adres bij mochten we weer naar NZ gaan.

Voldaan en blij dat we weer eens lekker buiten hebben kunnen wandelen en NZ hebben kunnen zien, hebben we op de camping aan een picknicktafel lekker chilled en van de laatste zonnestralen genoten.

In de avond is Andrea met de auto naar het dorp gegaan om even wat te drinken. Ik bleef in de tv -en internetkamer op de camping. Lekker mijn ervaringen neerschrijven en ondertussen met vakantiegangers uit NZ naar Rugby kijken. Elke dag is er wel een wedstrijd op de tv.

Hoop dat ze enigszins op tijd terug is, zodat ik op tijd weer in mijn slaapzak kan kruipen