Doorgaan naar hoofdcontent

Inspiratie

Het is hier toch wel wat warmer dan in NZ. 31 graden en broeierig. Dat gaat wat worden.De winter is in aantocht, dan zal het wat koeler worden de komende maanden. 20 graden zou ik wel een prima temperatuur vinden. We zijn inmiddels bij ons gastgezin een Hindoestaans echtpaar. de familie Singh. Al een warm welkom mogen ervaren.
Andrea en ik ieder een eigen kamer. Een ventilator en tot nu toe mug vrij. Ik zit aan de eettafel terwijl de gastvrouw aan het koken is en heb een eind gewandeld met onze gastheer, om de buurt te verkennen. Het is mooi te horen dat (hij is gepensioneerd) ook hij nog dromen heeft over mooie rustige plekjes op deze aardkloot, en daar te willen verblijven.

Na een goede nachtrust een prima ontbijt, hebben we geleerd hoe de afspraken hier lopen. Fijian time is blijkbaar een begrip en dat moeten we ook zien te accepteren. Ben je op vakantie, dan is dat ook een goed iets, maar wij willen gaan werken!! en dan is afspraken nakomen gewenst.

We hebben een introductie gehad en zijn met vijf vrijwilligers Nadi town in geweest. Om de boel te verkennen. We hebben gezellig geluncht (bij de chinees) en wat boodschappen gedaan. Ik heb mijn New Zealand dollars ingewisseld en een sulu aangemeten en gekocht. Mijn uniform op de school waar ik aan de slag ga.
De dag duurde lang en uitgeput kwamen we weer thuis. Even wat rusten en zijn pas laat gaan eten. Ook vandaag weer een geweldige maaltijd voorgeschoteld gekregen, Het eten smaakt zo goed door zijn eenvoud en kruiden en ingrediƫnten uit eigen tuin! Het is hindoe eten, maar oh wat heerlijk.

Er zijn een aantal zaken die ik kwijt wil raken gedurende mijn verblijf waaronder een deel van mijn gewicht. Ik hoop dat dit gezonde en lekker eten niet te veel stagnatie brengt in het behalen van mijn streef gewicht! Momenteel zitten mijn broeken daadwerkelijk al wat ruimer!! :-) en mijn riem moet meer aangetrokken worden. Dat wil ik graag zo houden!

30 april ! Mijn eerste schooldag

Na een goed ontbijt en een lunch pakket klaar gemaakt(roti met aubergine en kip ook weer jammie) zijn wij naar Namaka public school gegaan. Een daadwerkelijke voorbereiding hebben we niet gedaan. Het is zomer school dus niet verplicht. We weten niet welk uitgangspunt er gehanteerd wordt om "les" te geven eigenlijk weten we helemaal niet wat we gaan doen daar.
Denk aan 20 vrijwilligers, 60 kinderen, geen les of bezigheidsplan. Dat wordt een feest.

Na het ochtendgebed kon ik naar een willekeurige klas gaan en mij nuttig maken.
nou... dat heb ik dan ook maar gedaan. Met de vrijwilligers daar, 2 jonge meiden van rond de 20, afgesproken wat we gingen doen. Lezen, verzorging les, schrijven, rekenen en sport. Ze maken ook iedereen leerkracht hier in Fiji haha. Ik zou de lees en schrijfles voor mijn rekening nemen.


Al snel, heel snel, in een "blink of an eye" voelde ik het gevoel opkomen, wat ik 7 jaar geleden heb weggestopt. Een gevoel in mij hart dat mij maakt tot wie ik ben en wat ik ben en eigenlijk wil zijn.
Ik heb een rijk verleden aan vrijwilligerswerk met kinderen op mijn naam staan. Vanwege allerlei redenen gestopt waaronder mijn gedachte dat ik er te oud voor was geworden.

Nu na slechts een enkel moment voelde ik mij weer een inspiratie bron voor anderen. Voor Kinderen!!! En dat geeft mij dat stukje ziel. Later is Andrea erbij gekomen en nog een paar andere vrijwilligers. Andrea heeft de schrijfles overgenomen en god wat een trots gevoel had ik.

Ik zag waar het om ging "inspireren tot leren". En niet alleen voor de kinderen maar ook voor de jong volwassenen waar ik mee heb gewerkt!