Doorgaan naar hoofdcontent

Tijd

Wat gaat de tijd snel when you're having fun. Ik heb nauwelijks de tijd om een recap te doen van mijn belevingen. Mijn huidige dagindeling is als volgt, Ik word om 6 uur wakker omdat ik een ingebouwde plaswekker heb haha. Dan draai ik nog even om tot kwart over 7. Kijk ik of ik mail heb en leg ik een nummertje met nummi (jokeren). Zo hoor ik af en toe het nieuws en wat er gebeurt in het land wat achtergelaten heb.


Kwart over 7 spring ik uit bed zoek mij kleren uit. (sulu) en shirt knap mij zelf op en ga aan het ontbijt. Lunch is meestal klaar gemaakt door mrs. Singh. Vervolgens tanden poetsen, Listerine en off to school.

14:00 uur klaar, naar huis, dan wel naar nadi town en of ergens met wat collega's wat drinken. Rond half 6 thuis, napraten over de dag , douchen, diner at 7 PM na tafelen, thee drinken, stukjes log schrijven, chatten, nummertje leggen en naar bed. that's about it.
En vooralsnog doe ik dit vol overgave en energievol! Ik geniet elk moment. Denk na over de volgende dag, en geniet van de ogen en de lach van de kinderen.

We worden ook al " herkend" door de buurt bewoners en hebben hier en daar af en toe een praatje. Vandaag stopte iemand en die vroeg zich af waar we naar toegingen en of hij ons ergens af kon zetten. :-)
Nog steeds krijg ik te horen hoe goed mijn sulu mij staat. Ha ik heb nu geen openingszinnen meer nodig. Men ziet mijn sulu en er worden gelijk opmerkingen over gemaakt wat leidt tot gesprekken.
En wanneer ik het toverwoord volunteer en teach zeg, dan geraak ik bijna niet meer weg ;-)

Deze week verloopt de zomerschool ook wat beter en rustiger. Gestructureerder. Andrea heeft min of meer the lead in haar klas genomen, en dat heb ik ook gedaan met een andere klas.
Nagenoeg iedereen heeft een rol. Er wordt nu daadwerkelijk wat geleerd, en er zit een lijn in de lesstof.
Daarnaast wordt er ook tijd ingeruimd voor creatieve lessen. Zingen, dansen en ook nog eens sport.
EN... de kinderen lachen nog steeds!

Ik ben met 13 andere vrijwilligers dit weekeind naar een eiland geweest. Het eiland is erg klein, is voorzien van een low budget "resort" en heeft o.a. een slaapzaal met 40 bedden beneden en 40 boven.

Typisch zo een tropisch eiland met witte stranden. Het geeft absoluut rust alsof je op een onbewoond eiland zit. Daar heb ik een beetje kennis mogen maken met Fijian. Ik noem hen de neven en nichten van de Maori in NZ. Ze dansen en zingen mooi, laten hun tradities zien en hun tijdsbesef is iets waar ze trots op mogen zijn ;-) Fijian time!!
Ik heb geleerd hoe je een kokosnoot kan schillen! Mogen aanschouwen hoe de kokosnoten geoogst worden en wat er met de bladeren gemaakt kan worden.


Met het schrijven van deze post, zijn we inmiddels al weer halverwege de 2e schoolweek.
vandaag na school, naar Nadi town gegaan om te kijken wat we kunnen doen dit weekeind om vervolgens naar een resort te gaan om te zwemmen.

Ik ben niet verder gekomen dan de haven en heb daar wat gedronken met een collega 50+ , en terecht gekomen als vrijwilliger in Fiji tussen allemaal 20-ers. Eindelijk kunnen kletsen over 50+ dingen. Zij is een echte Joy :-)

Samen wat research gedaan naar het huren van autos of busjes zodat we met een aantal vrijwilligers op eigen gelegenheid het eiland kunnen verkennen. ik zou dolgraag de bergen in willen gaan. Een bergrug die vanuit ons huis te zien is, is genaamd de sleeping giant. die wil ik dolgraag beleven.

Morgen gaan we na school ook naar st. minas childrens home. daar gaan we de boel opknappen met alle vrijwilligers. Dit heet ook wel community day. ik heb er zin in! Oh ja er wordt al weer druk gezocht naar een weekeindje weg :-)
Ik vraag me af of we wel genoeg tijd hebben.