Doorgaan naar hoofdcontent

Druk druk druk

Wat doe ik met mijn laatste vrije weekeind in een land zoals Fiji. Thuis blijven. Niet om te poetsen, boodschappen te doen, motorrijlessen nemen, nee rusten en meer specifiek mijn weblog updaten. Mijn werkweek en alles daaromheen trachten te herleven.
Nog 4 werkdagen te gaan, bedenk ik me tijdens het schrijven van deze post. Ben nog druk met het verzamelen van kleurplaten. Het blijkt best wel wat werk te zijn en ik heb geduld nodig. zoeken en bewerken van de kleurplaten doe ik op het kantoor van Projects abroad.

Met ze allen over een high speed internetverbinding van wel 4 Mb. Kleurplaten zoeken knippen plakken aanpassen in document zetten. versturen, laten afdrukken... toch nog een tijdrovende zaak. De PC werkt ook niet echt mee. Ik zal nog 3 middagen druk bezig zijn. Donderdag zal mijn/onze laatste werkdag zijn. Druk druk druk.

Deze 4 maanden voelen voor mij een beetje aan als daten! In een zeer korte periode iemand proberen te leren kennen om snel te weten of je bij elkaar past, en zo bepalen of er een kans is op een gezamenlijke toekomst. ik probeer een cultuur en een land te leren kennen. Nou dat gaat mij niet lukken dus!

Ik zie warme mensen, lachende gezichten, vragende ogen, de Fijian look, jonge vrijwilligers, de foto's op Facebook, mijn gastouders, de buurt en haar bewoners, de herkenning, de eenvoud, overleven, leven, jonge vrijwilligers, een fransman die Engelse les neemt en rugbytraining geeft! gastvrijheid, Welwillendheid, troep, honden, bedbugs.

Ik weet wat deze reis mij heeft opgeleverd, "de inspiratie om te inspireren!"
Hier wil ik wat mee doen... ga ik wat mee doen. Ik heb geleerd om mij heen te kijken, buiten de paden te kijken! Bij het invullen van een debriefing questionnaire van PA is de vraag gesteld of je betaald wil werken parttime dan wel fulltime. Ik heb aangegeven dat ik zeker geĆÆnteresseerd ben om te werken voor PA.
dan wel in NL dan wel in het buitenland.

Deze week een foto shoot gehad bij projects abroad vanwege het feit dat we het e.e.a. gegeven hebben aan de organisatie. Schoolspullen, leermiddelen, handbalballen en strandballen. We dachten om het aan de school te geven, maar het blijkt dat zij genoeg materiaal hebben, en eigenlijk m.i. genoeg financiƫle middelen hebben om dingen te doen / aan te schaffen.

Ze zouden wat mij betreft wat meer mogen gebruiken maken van de dingen die ze hebben. Ik had ze daar ook graag bij willen helpen maar de tijd schiet daarin te kort. Projects abroad zal de spullen verdelen, geven aan de scholen waar een groter tekort is aan spullen/ middelen.
In de vorige post schreef ik al over de verschillende soorten speelhoekjes, maar nu zijn er ook allerlei andere materialen uit de kast gehaald. dit is door een stagiaire (afgelopen vrijdag voor het laatst) aangeboden en Ik hoop dat de klas er mee doorgaat.

Alleen de organisatie rondom het werken met verf, klei, puzzels, boeken het kan nog beter!! Alleen maar beschikbaar te stellen zonder "gebruiksaanwijzing" werk niet erg goed.

Vorig weekeind, ben ik op zaterdagavond naar Bula chino geweest. Voorgenomen mijzelf te trakteren op hot chicken wings en Franse frietjes. In de veronderstelling dat alle vrijwilligers dat weekeind op pad waren, was ik aangenaam verrast toen ik een aantal vrijwilligers tegen he lijf liep. Gezellig met zijn 5-en gegeten en gedronken.
Voor mij ook weer een eyeopener geweest dat er jongeren zijn die bewust bezig zijn de wereld en zichzelf te ontdekken. Erg inspirerend. Maar natuurlijk ook verhalen over Fijian jongens en meisjes puff. Ook ik heb in het kort mijn verhaal gedaan waarom ik in Fiji ben.

Inmiddels is het WK voetbal begonnen en is het voor mij de eerste keer in 3 maanden dat ik eens echt voor de tv ging zitten. Niet omdat ik nu een voetbal fan ben, maar iets zien wat je herkent, is wel leuk.
Over de uitslag Spanje Nederland, ach... daar heb ik net als al die andere 17 miljoen coaches slechts loze opmerkingen over. Het enig is dat het een wedstrijd was wat meer vermaak had dan de finale 4 jaar geleden.
Mrs. Sing had voor de gelegenheid iets met oranje aangetrokken. hahaha Ik geloof dat dat meer toeval was.