Doorgaan naar hoofdcontent

Smoking trees

De uitspraak van de dag is "smoking trees" Een vrije expressie voor het roken van een joint. Eindelijk snap ik het verhaal van Jules Verne, in 80 dagen om de wereld! Hoe vaak heb je de kans om een dag opnieuw te doen maar dan anders. Alsof de tijd even 24 uur is stil gezet. Aankomen op hetzelfde moment als wanneer je vertrekt. Een vermoeiende en lange reis achter de rug. Van de winter op Fiji, 28 graden naar de zomer in San Francisco, 21 graden. Keelpijn, hoofdpijn, slecht geslapen in het vliegtuig.

Amerika heeft mijn gegevens, vingerafdrukken foto's, natuurlijk alles wat ik met blogger doet, gmail etc. etc. ontvangen. Had ook niets aan te geven, alleen ging het piepje af toen ik door het poortje heen ging. Schoenen uit sample nemen bleek goed te zijn! Ik was binnen jeeee :-) Eh,ik ben pas in Los Angeles. Hadden genoeg tijd om de aansluitende vlucht naar eindbestemming San Francisco te halen.

Koffie en een veggie broodje gegeten, wat gewandeld, een stukje voetbal gezien USA - Portugal. De vlucht naar SF was snel en comfortabeler. Zat lekker aan het gangpad en kon mijn benen strekken. Daarnaast maar een uurtje vliegen. Eenmaal op SF waren wij in no time bij de taxi met bagage! Uiteindelijk om 19:30 op de bank bij Julie en Roger! Vervolgens een boodschapje doen voor de volgende ochtend, en wat gaan eten bij natuurlijk een BBQ restaurant.Dezelfde dag, in het zelfde tijdsbestek, 8800 kilometer terug of verderop, hebben Andrea en ik ingepakt, is Melanie geweest en hebben we geluncht bij onze host parents. Daarna naar Bulachino onze laatste geld opgemaakt en ik een koffie een brownie op. Melanie op de bus gezet, weer terug naar gastgezin, gepraat, gewacht, aardigheidje gegeven aan mr. en Mrs. Singh en nog net geen tranen. Grapjes van mr. Singh. Een laatste maaltijd gegeten en toen de taxi kwam dikke knuffels. Later begrepen we van Mrs. Singh via sms dat mr. Singh aardig stil was :-( Buna kwam nog gedag zeggen op het vliegveld en weg waren wij.

Wanneer ik kijk naar de kaart van SF, oogt het niet zo groot te zijn. het heeft eigenlijk wel wat knus. Van de kust naar SF Bay 13 km. Die afstand is goed te doen maar je zal alleen wat heuvels moeten overwinnen :-) Na een rustige dag start zijn we het Golden-gate park gaan ontdekken, al wandelend tot aan het strand. Het park is groot, voorzien van veel red woods, prachtige bloemperken, waterpartijen en zelfs een paar overgebleven bizons gespot! Als attractie van de dag, een parkje genoemd naar koningin Wilhelmina met een Nederlandse molen.


Na een kort verblijf aan het strand, richting Ashbury height wat de hippie wijk bleek te zijn :-) De overblijfselen van de hippietijd vertaald zich in ouderen, die net als ik vergeten zijn om naar de kapper te gaan. Alleen zijn zij al 30 jaar niet meer geweest. Het voelt een beetje alsof je naar een concert gaat van pink Floyd. Oud grijs, spijkergoed.

De fel gekleurde leuke motieven kleding zie ik niet. Lang haar is er nog steeds, maar wel veel in dreadlocks kapsels en baarden. Naast Janis Joplin en Jimmy Hendrix ademt ook Bob Marley hier. Dit is terug te zien op de bonte muren. Ik heb gezien wat ik wilde zien..., the remains of flower power ;-) De volgende dag zijn we op de big bus tour gestapt.

Gezien de tijd die we hebben, kozen we voor de makkelijke manier om SF te ontdekken. Een open bus die rondjes rijdt door SF langs alle bezienswaardigheden. op verschillende plekken uitstappen om het nader te ervaren, en een bus of wat later weer opstappen :-)

De stad oogt aangenaam. De vele houten huizen zijn mooi om te zien en het is geweldig te zien hoe het gebouwd is op de heuvels. SF zijn de trams, de golden gate bridge, china town, Alcatraz, fisherman's warf en de hippies. Behalve Alcatraz, hebben we alles kunnen zien, beleven! De dag is zonnig, geen mist dus het uitzicht op de Golden gate is geweldig! Zo ook op de san Francisco bay, en Alcatraz is goed te zien en de skyline van SF centrum mag er zijn! Chinatown.

De ingang van dit stadsdeel ga je binnen via een toegangspoort. Chinese straatverlichting, lampions en zover het oog reikt kan men Chinese karakters zien die uitgestald zijn op affiches, uithangborden, vlaggen en neonverlichting. Vele restaurantjes en antiekwinkels kom je hier tegen en uiteraard hebben we geluncht. Ik heb mij bijna nog een verouderde camera laten aansmeren voor $150. Maar mijn fotootjes met mijn google phone zijn nog voldoende:-)

Ook zijn we in de haven geweest. Bekend onder de naam fisherman's wharf. Voorheen dus de plaats waar de vissersboten hun thuishaven vonden. San Francisco kent ook zijn pieren, en waarschijnlijk een van de drukste is pier 39. Deze zijn we ook opgegaan. Veel drukte en verschillende straatartiesten die hun geld proberen te verdienen. De boulevard heeft echt een gezellig aanzien. vanaf de kade zie je Alcatraz liggen. Meer dan genoeg winkeltjes, en natuurlijk eten.

Wij hebben het bij koffie en een cookie gehouden. San Francisco kent ook een andere kant. Het kan ook niet anders. Het is grappig om te zien hoe de hippie wijk eruit ziet. Maar er lopen daar ook gewoon daklozen rond. Sinds een aantal jaren heeft de united methodist church een programma lopen waarbij dagelijks voedsel wordt gegeven aan hen die er niet zelf voor kunnen zorgen. Een soort salvation army. Een mooi initiatief! het is echter enigszins triest om te zien dat je er voor in de rij moet staan. Dat in zo een welvarend land als Amerika. Er zijn vele jonge Amerikanen die hier ook vrijwilligerswerk doen!