Doorgaan naar hoofdcontent

Empire state of mind

In New York, concrete jungle where dreams are made of, There's nothing you can't do. Now you’re in New York, these streets will make you feel brand new, big lights will inspire you, let’s hear it for New York, New York, New York. Meer kan ik niet zeggen over NY. Ondanks dat ik er nooit eerder geweest ben, is het een en al herkenning. Muziek Films Series Nieuws. De bus heeft ons door alle straten heen gereden die herkenbaar zijn. Ik zie historie die gefundeerd is op mensen en dromen. Dat is waar NY wat mij betreft voor staat. Zo ervaar ik het ook.

Ik hoef nu niet te vertellen waar ik allemaal geweest ben, want wie dit ook leest, zal de naam herkennen. Het is een kwestie van "i was here". Bij elke bezienswaardigheid die ik zag, zocht ik naar muziek die de plaats bezong. Is NY de meest bezongen stad ter wereld? Iedereen kent New York van Frank Sinatra. Ik ben meer getroffen door empire state of mind van Jay-Z.


Twee steden heb ik bezocht hier in de verenigde staten. Niet te vergelijken, maar eigenlijk wel te karakteriseren. Mijn poging hiertoe is de volgend
  • SF de houten stad die het centrum is van oppositie
  • NY de glazenstad van dromen en bevestiging
Opmerkelijk, ik als persoon ben een dromer, en streef naar bevestiging. En ik geloof mijn hele leven al in oppositie. Zonder het een kan het ander niet bestaan. Toen ik er doorheen liep Beviel het mij niet. De drukte de beweging, het getoeter, de excuses, de haast. Het mee moeten lopen!


Vanaf het empire state building gezien, en ik vond het geweldig, het gekrioel, de organisatie die je terug vindt in een mierennest, de gebouwen, freedom tower, bruggen en statue of liberty. Ik heb mijn stappen de afgelopen 4 maanden gemaakt. Iets wat ik gewoon moest doen. Ik heb een wonderbaarlijke tijd gehad. Met mijzelf, Met mijn dochter, met mensen en natuur. Iets wat gevolgen zal hebben voor het ik zijn en het veranderen van mijn toekomst. Eerst mijn winterbanden laten vervangen. :-)