Doorgaan naar hoofdcontent

London

Let me take you by the hand and lead you through the streets of London! Een stedentrip met mijn dochter. Altijd iets bijzonders om samen met mijn dochter of mijn zoon iets te doen. Ik ben gezegend en gelukkig dat ik een liefdevolle, warme, oprechte relatie met beiden heb. Dit gaat over Q-time met Andrea en met mij.


Ze is net klaar met haar studie. Ze heeft 2 bachelors en een master wat behoorlijk opmerkelijk is omdat ze vanaf het begin van haar studie werd gediagnosticeerd met Multiple Scleroses. Toen ze dit wist, was het duidelijk dat ze voortdurend serieuze gevechten moest leveren tijdens haar studie. Vandaag is het dus tijd om te herstellen en te zien wat Londen te bieden heeft met haar vader.


Het is mooi om de oude kerken, gebouwen, paleizen en monumenten te zien. Ze vertellen een verhaal. Ik sta versteld van de oude architectuur! Het toont aristocratie. Hoewel ik genoeg historische oriëntatiepunten in Londen zie, is het niet echt herkenbaar voor mij. Ik beschouw mezelf als iemand met een gemiddeld kennis van de geschiedenis van Engeland en deze stad.
Dus verwachtend dat ik bij het zien van al deze prachtige plekken zou zeggen, ja ik herken dit!, maar dat gebeurde niet.
Waar ik in New York en San Francisco een viering van herkenning beleefde, deed Londen dat niet. Ik vraag mij af waarom het kan zijn dat Londen met haar rijke geschiedenis, niet mijn fantasie prikkelt. Ik hou van geschiedenis, het is nodig om de richting vooruit te zien.
Misschien komt het door te veel geschiedenis dat Londen gestopt is met het maken van nieuwe geschiedenis. Teruggehouden door traditie stopte ze met groeien ondanks de inspanning nieuwe bezienswaardigheden te bouwen, zoals de Shard of het oog van Londen.


Het is te warm om rond te lopen. Hoewel we allebei van de zon houden, is het weer voor Andrea geen voordeel. Het is vermoeiend voor haar, dus namen we een hop on / hop off bus voor 2 dagen en deden de Thames per boot. We zijn naar Harrods gegaan waar je veel geld kunt uitgeven. Door Hyde park gewandeld waar een soort van rust te vinden was. Een soort Lady Di-vrede.

Vorige week liep ik met in Glens Antrim en de Giant Causeway in Ierland, waar ruimte en stilte het gevoel hadden bij een klassiek muziekconcert te zijn, zo anders was het in Londen. Het voelde alsof ik op een enorm muziekfestival was. Allerlei geluiden en muziek samen. De mensen, het publiek, auto's, bussen, files, omdat het niet georganiseerd is. Maar in al deze chaotische mix van geluiden, hoorden we een noot.
Als ik op reis ben, hoop ik altijd mensen te ontmoeten. We ontmoette Marcelle naast een paar afvalcontainers voor een voormalige kerk die nu het Spire-huis heet. Ze vroeg ons waar ze de ingang ervan kon vinden. We namen een paar stappen en ik liet hier zien dat er appartementen zijn gebouwd en niet langer als kerk dient

Terwijl we daar stonden, begonnen we met z'n drieën te praten over waar we vandaan komen. Ze woont in Florida. Ze nam deel aan een eendaags event genoemd 10 in 10 , en ondersteund daarmee de MS-stichting in Engeland. Ze kende niemand met MS, maar ze voelde zich zo geïnspireerd om deze wandeling te maken. Nadat wij haar hebben laten weten dat ze net iemand heeft ontmoet met MS, namelijk Andrea, werd het gesprek alleen maar intenser.

Terwijl Marcelle foto's deelde van haar inspanningen om 10 bergtoppen te doen in 10 uur, vertelde Andrea over haar arenaMoveS inspanningen. Traplopen in de Amsterdam arena.

Toen Andrea het genoeg vond en naar bed ging, zijn Marcelle en ik een biertje wezen drinken en hadden een geweldige avond. Dit zijn een van die mooie momenten die het leven voor mij in petto heeft. Het gaat over het delen van leven en inspiratie.

Londen zoals het is, geeft me misschien minder dan andere steden, maar het gaf me zeker mooie momenten. Ik dacht aan de liedjes over Londen. Ik vraag me af waarom ik me alleen 'the streets of London' kan herinneren, wat eigenlijk een triest nummer is. Maar de straten van Londen zijn niet alleen vervuld van verdriet, inspiratie is er ook te vinden.