Doorgaan naar hoofdcontent

17 Kilo

All my bags are packed I am ready to go. Ik ga eindelijk opstap. Boldly go where many has gone before. Niet wetend waar ik heen ga of wie ik zal ontmoeten. Een van de redenen om te vertrekken is dat ik niet genoeg financiƫle middelen heb om te overleven in Nederland tot mijn pensionering. Dus ik moet plaatsen vinden waar ik dat wel kan. Plaatsen waar de levensstandaard goedkoper is.
Het kostte wat tijd om de stap te maken. Hoewel ik het graag zie als een 10 jr. sabbatical, wordt het behandeld als een migratie door onze lokale overheid. Dus ik woon niet meer in Nederland. Dit is het bericht dat ik vandaag in mijn mailbox heb ontvangen
Wij hebben uw aangifte emigratie verwerkt in de Basisregistratie Personen van de Gemeente Almere met als datum 16-02-2019.
U staat vanaf die datum in de BRP met de vermelding vertrokken naar Griekenland en uw persoonsgegevens zijn verplaatst naar de Registratie Niet Ingezetene (RNI).
Voordat het zover was, moesten de dingen worden geregeld en gepland. Het kostte me veel tijd om na te denken over waar ik naartoe moest gaan, hoe ik werk kon vinden, een plek om te verblijven, wanneer, visa, regels. Procedures om dit land langer dan 8 maanden te verlaten. Sociale zekerheid, ziektekostenverzekering, belastingregels. Veel om uit te vinden. Google is geduldig. En zo is de overheid in het verstrekken van antwoorden.

Ik zocht naar organisaties en netwerken om werk te vinden. Vrijwilligerswerk of werk voor kost en inwoning. Ik heb verschillende organisaties gevonden en heb me aangemeld bij vrijwilligwereldwijd.nl. Het netwerk dat ik gebruik om andere hosts en werk te vinden, is via workaway.info. Andere voorbereidingen zoals vaccinatie moesten worden uitgevoerd! dus ging ik voor een periode van 3 maanden deze halen.

Ik moet ook bedenken wat ik met mijn appartement moet doen. Op zoek naar opties en hoe ik de meeste winst kan maken. Kom ik ooit terug? Heb ik mijn huis nog nodig? Vragen en meer vragen. Uiteindelijk, verkopen die handel!

Het moment om alles in beweging te zetten, begon voor mij toen ik mijn huis te koop aanbood. Bang! gedaan. Het spel is begonnen. Checklists aangemaakt. Bellen, mailen, formulieren, abonnementen opzeggen, er moest nogal wat geregeld worden. De Verkoop van mijn inboedel, auto en meer. Hoeveelheid kleding moest worden gehalveerd omdat het te veel is om mee te nemen. Hetzelfde voor de schoenen.

Het huis verkopen ging gemakkelijk. Op 30 januari was ik "thuisloos" en bleef op verschillende plaatsen gedurende 2 weken. Deze week nam ik afscheid van mijn dierbaren. Tranen, knuffels, wat last-minute arrangementen en dat brengt me hier in Athene. Met niet meer dan 17 Kilo aan leven met mij.