Doorgaan naar hoofdcontent

Bubbel

Woonwerk verkeer beleven in een bubbel. Al heel mijn leven ben ik mij dagelijks aan het bewegen van A naar B. Of het nou als baby kruipend is, school, vakantie of werk.

Laatst een chat gehad met Sandra waarin het woord "bubbel" naar voren kwam. In een iets andere context, maar nu ik er aan denk, is ook het dagelijks woonwerk verkeer verblijven in een bubbel.

Tijdens mijn professionele carrière had ik nagenoeg dagelijks file, Radio 3 op. langzaam rijdend. In een waas de baanwisselaars waarnemen. Parkeer uitdagingen eenmaal bij aankomst. En vooral niet te ver lopen van auto naar kantoor. Wat een luxe! In mijn bubbel.

De laatste 2 jaar Kwintes woonwerk verkeer de op fiets. 20 minuten langs de vaart, een wannabe kasteel wat al als ruïne is neergezet bij de start van de bouw, het weerwater en het groen in Almere. Al fietsend mentaal voorbereiden voor mijn lessen. Tada, weer de bubbel en wat een luxe wederom!

Hier in Athene wandel ik dus naar mijn werk en ook weer terug. Heerlijk om energie op te doen. Ook weer lekker opladen voor wat komen gaat. De kledingzaak, de workshop, Arts en craft. Lekker in mijn bubbel!?
NIET DUS!In eerdere posts liet ik al doorschemeren dat het hier te druk is. (Voor mij althans) Smal, hoog, stank, vuil, graffiti op elk stukje muur wat je maar tegen komt. Ik heb geen last van claustrofobie, maar hier zou ik het spontaan kunnen krijgen.
Trottoirs die behoorlijk oneffen zijn, putdeksels die los zitten, soms gaten die bedekt zijn met iets van een tegel zodat je er niet invalt. Maar nu wel door kan struikelen. Auto's, motorfietsen die op de stoepen staan.
De verkeerslichten die er staan hebben meer een functie als feestverlichting dan een regulerende functie.

Ik voel mij als voetganger, levend wild dat elk moment neergeschoten kan worden vanwege open jachtseizoen. Je weet niet waar en wanneer je kan oversteken. Auto's rijden stevig door tot op het zebrapad bij roodlicht. Parkeren op de hoek zodat je geen verkeer ziet aankomen is standaard. Ik weet niet eens of rechtdoor op de zelfde weg voorrang heeft. Alles met een motor er op rijdt eigenlijk gewoon door wanneer er voetgangers gekruist worden. Ogen te kort dus. Je hebt hier gewoonweg niet de luxe van een bubbel.